Beste mede re-enactors

Als we zien dat er nu niet veel meer gebeurt op sommige militaire kampen, dienen we ons af te vragen waar de waarden van het militaire re-enactment naartoe zijn .
Tot een paar jaar geleden kon men nog van een kamp spreken, om 9 uur vlaggengroet, nadien drill, ook met de sabel, karabijn schieten, sjorren en knopen, seinen geven met de vlaggen, er werd een aanval opgezet zodat het medische ook in actie kon schieten en er werd wacht gelopen.
Het was verboden om voor het neerlaten van de vlag alcohol de drinken. Iedereen was gekleed zoals het hoorde .
De Quartermaster Sergeant zag erop toe dat het schema van de activiteiten werd gerespecteerd en dat alle kampregels werden nageleefd. De oudgedienden van The 8th Texas Cavalry Regiment “Terry’s Texas Rangers” kunnen dit beamen, er was toen respect voor de hobby !.

Bij de vlaggengroet ziet men nu nog zelden een trooper staan, maar wel een hele lange rij Officieren , zodoende dat de laagste in rang die aanwezig is, meestal is dit een sergeant die de ceremonie dient uit te voeren.
Na deze ceremonie, terug naar de tent en veel meer gebeurd er van gans de dag niet meer .
Om 18h dan maar de vlag naar beneden .

Ik en mijn vrouw zetten ons reeds vele jaren in voor de hobby en dit veelmeer dan sommige denken, weten of zelfs beseffen. Het is dankzij ons dat meer dan 130 personen een uniform met de nodige toebehoren hebben (hadden). We hebben meer dan 200 sabels aan de man gebracht en minstens 10 met de hand gemaakte militaire tenten, kleding voor de dames, het inrichten van Civil War Ball’s en het aanleren van de bijhorende dansen enz………. Wij zouden het dan ook zeer jammer vinden dat al deze inspanningen en ook die van anderen tevergeefs zouden zijn geweest en we met de paar goedmenende re-enactors die er nog zijn binnenkort "The night they drove old Dixie Down" van Joan Baez zouden horen zingen .

We hebben in de kringen van het re-enactment verschillende mensen die reeds vele jaren meedraaien en hun vaardigheden wensen te delen met anderen. Ik denk dan ook dat het hoog tijd is dat het militair re-enactment nieuw leven wordt ingeblazen, we hebben er de mensen voor en ook de mensen die willen luisteren en leren zodoende dat deze hobby niet teloor gaat .

Greets to ya’all
John Bell Hood
Commanding